خبر یک نظرسنجی برای شهردار برگزیده مردم تهران ساعت ۸:۴۱ صبح روز دوشنبه بر روی خروجی خبرگزاری مهر قرار گرفت و همان روز در روزنامه همشهری به نقل از این خبرگزاری منتشر شد!
گذشته از این گاف آشکار در این نظر سازی، این روزنامه وابسته به شهرداری تهران تیتر نخست خود را به انجام این نظرسنجی اختصاص داد که در این گزارش تنها به سه شهردار از بین شهرداران بیست و هشت ساله انقلاب اسلامی اشاره شده بود.
در اولین سطر این خبر، منبع مجهولی با عنوان یک مرکز آمارگیری معتبر ملی نامبرده شده و افزوده بود: «طبق این آمار قالی باف، احمدی نژاد و کرباسچی به ترتیب مقام های اول تا سوم را از نظر محبوبیت در بین مردم تهران کسب کرده اند.»
در بخشی از نظرسنجی فوق با ترفندی ظریف به مردمی بودن احمدی نژاد و عمرانی بودن کرباسچی اشاره می کند و حتی به آن درجه «ترین» هم می افزاید اما بسیار حساب شده قالی باف را کارآمد ترین شهردار تهران معرفی می کند که در بسیاری از ریزآمارهای گرفته شده توسط این مرکز بی نام گوی سبقت را از دو شخص دیگر ربوده است.
در این آمار، مهمترین نقطه قوت محمد باقرقالی باف مدیریت قوی و استفاده از مشاوران لایق، رویکرد مدرن و اجتماعی و هم چنین شتاب و رسیدگی به شهر و آبادانی آن و مهم ترین نقطه ضعف وی تنها عمل نکردن به موقع به وعده ها ارزیابی شده است، در صورتی که در فهرست بلند بالای آماری، نتایج بد، متوجه دو نفر دیگر شده است.
به نظر می رسد، بازی با واژگانی مانند مردمی و عمرانی و کارآمدی، ترفندی برای جهت دهی فکری به مخاطب است که نشان دهد شخصی می تواند محبوب مردم باشد و یا خدمات عمرانی فراوانی انجام دهد ولی کارآمد نباشد.
این نظرسنجی زمانی انجام می شود که حدود یک ماه به انتخابات شوراها و تعیین سرنوشت شهردار آینده در پیش است و در این برهه خاص و در غیاب یک مرکز معتبر افکارسنجی، توجه به چنین آماری از سوی برخی رسانه ها سوال برانگیز است.
حضور کرباسچی اما در این بین، یک بازی فرعی برای گمراهی اذهان عمومی دیده می شود که به واسطه نظرات مخالف و موافق متناقض در بین مردم، کرباسچی هنوز سوژه بحث برانگیزی به حساب خواهد آمد.
کیفیت مدیریت شهری، پایان چند پروژه عمرانی و انبوه طرح های فرهنگی ناتمام، زمان مناسبی برای قضاوت درباره شهردار فعلی است یا خیر، بحثی دیگری است که باید روی آن تامل کرد.